Kaksteist kuud

Kaksteist kuud





Muinasjutust "Kaksteist kuud" hakkab meil valmima nukufilm. Esimeses tunnis võtsime ette muinasjutu lugemise kahes rühmas. Rühmad moodustasime muinasjutule vihjates kuude abil. Lugemisega jõudsime poole peale. Parasjagu aega kulus ka jutu üle arutlemiseks.






Järgmises tunnis kuulasime näitleja Maria Soometsa esituses meeldetuletuseks muinasjutu "Kaksteist kuud" algust. Eriti hoolega kuulasime seda, kui ilmekalt näitleja loeb. Seejärel hakkasime joonistama muinasjutu tegelasi, kes pärast mängivad meie multifilmis. Iga üks sai joonistada tegelasi vastavalt oma kuule.





Nüüd oli muinasjutu esimene pool hästi meeles ja õpilased said korda mööda lugu jutustada diktofonile. Kes parasjagu ei jutustanud sai tegelasi ja dekoratsioone edasi meisterdada.








Järgmises tunnis oli aeg ette võtta jutu teine pool, sest olime ju üsna põneva koha peal pooleli jäänud. Lugesime raamatu läbi ja saime teada, et hea võitis õeluse.

Muinasjutt hästi teada, hakkasime loo teist poolt diktofonile salvestama ja samal ajal algas vilgas töö ka muinasjutu stseenide pildistamisega. Pildistamine on aeganõudev ülesanne, aga lapsed said seegi kord suurepäraselt hakkama.




Järgmine kord saime juba kuulata, mida me olime diktofonile lindistanud. Muidugi jätkus töö stseenide pildistamisega ja töölehtede lahendamisega, sest kõik korraga pildistama ei mahu.

Nüüdseks oli juba osa multifilmist valmis saanud ja saime rõõmu tunda esimestest filmilõikudest. Jätkasime ka uute stseenide loomisega. Õpilased said ka ise tahvelarvutitega animatsioone luua kasutades pildistamise funktsiooni. Mõned animatsioonilõigud sobisid väga hästi ka meie multifilmi.




















Järgmiseks tunniks oli multifilmi põhiosa materjal olemas. Vaja oli veel luua sissejuhatus ja lõputiitrid. Iga üks sai oma nime kaunilt tahvlile kirjutada, pildisatada ja lõpuks lisati see filmi lõputiitritesse.

Suure töö tulemusena valmis tõeline meistriteos multifilm "Kaksteist kuud".











Kommentaarid